На Дніпропетровщині визнали 7 громад, де проводяться бойові дії: список

На Дніпропетровщині визнали 7 громад, де проводяться бойові дії: список -

На Дніпропетровщині визнали 7 громад, де проводяться бойові дії: список - фото: t.me/dnipropetrovskaODA

Події
01 червня 2022 14:40

Сім громад Дніпропетровської області офіційно визнали такими, де проводяться бойові дії. Відповідний список ухвалило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Документ було підписано 31 травня.

Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук повідомив, що в середині травня до військової адміністрації звернулися з проханням подати клопотання до Мінреінтеграції щодо внесення до переліку територій, які постраждали у зв’язку з військовою агресією, Великомихайлівську, Маломихайлівську, Покровську та Межівську громади.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Наприкінці квітня дві громади Дніпропетровщини вже увійшли до переліку – це Зеленодольська і Широківська громади. Згодом в оновлений список увійшла тільки Великомихайлівська громада. Вчора ж цей список доповнився ще 4-ма громадами.

Зазначається, що у Дніпропетровської області офіційно воєнні дії відбуваються у двох районах: Криворізькому та Синельниківському. Постраждалими від російської агресії визнали такі ОТГ – Широківська, Зеленодольська, Великомихайлівська, Маломихайлівська, Межівська, Новопавлівська, Покровська.

Микола Лукашук раніше пояснював, що внесення в список Мінреінтеграції означає, що мешканці цих територій, чиє житло було ушкоджено внаслідок обстрілів і які вже виїхали чи планують виїхати з території громади, зможуть отримати статус внутрішньо переміщеної особи та оформити відповідні виплати.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах