Лукашук пояснив, чому окупанти часто обстрілюють певні громади на Дніпропетровщині

Лукашук пояснив, чому окупанти часто обстрілюють певні громади на Дніпропетровщині -

Лукашук пояснив, чому окупанти часто обстрілюють певні громади на Дніпропетровщині - фото: t.me/mykola_lukashuk

Події
23 травня 2022 13:56

Російські окупанти майже щодня обстрілюють громади у Криворізькому районі Дніпропетровської області. Наприклад, сьогодні вночі по населеним пунктам гатили із "Ураганів".

Як пояснив голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук, Апостолівська, Широківська і та Зеленодольська громади Криворізького району відносяться до Херсонського напрямку.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Він вважає, що окупанти обстрілюють ці території, щоб не допустити перекидання підрозділів Сил оборони України на інші напрямки та сковувати їх. Микола Лукашук відмічає, що саме тому громади, які знаходяться поруч з Херсонською областю, так часто потрапляють під ворожі обстріли.

У пресслужбі ДСНС у Дніпропетровській області розповіли, що 22-го травня у Криворізькому районі ворог обстріляв з "Градів" Мар‘янське. До околиць села прилетіло десять снарядів. Також вдень сталось два удари по території Апостолівської громади. Ворог вдарив по околицям. У Павлоградському районі стався ракетний удар. Ракета упала в річку Самара.

Протягом ночі ворог продовжив обстрілювати Апостолівську громаду, застосовуючи РСЗВ "Ураган". Ніхто з місцевих мешканців не постраждав.

Вже вранці 23-го травня у селі Мала Костромка Зеленодольської громади було виявлено воронку та уламки від боєприпасу. Внаслідок обстрілу було пошкоджено газопровід низького тиску. Наразі пошкодження усунуті працівниками аварійної служби.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах