Яка ситуація у Дніпропетровській області на 23 травня

Яка ситуація у Дніпропетровській області на 23 травня -

Яка ситуація у Дніпропетровській області на 23 травня - фото: focus.ua

Події
23 травня 2022 09:28

Вночі у Дніпропетровській області неодноразово оголошували повітряну тривогу. Окупанти знову обстрілювали Криворізький район.

Голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко повідомив, що вночі двічі обстріляли населені пункти Апостолівської громади, що у Криворізькому районі. Окупанти застосували реактивні системи залпового вогню "Ураган". Відомо, що вони влучили між селами. Місцеві жителі під час обстрілу не постраждали.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Керівник ДОР Микола Лукашук також повідомив, що протягом ночі окупанти декілька разів з "Ураганів" обстріляли територію Апостолівської громади. Він також відмітив, що Апостолівська, Широківська і Зеленодольська громади Криворізького району відносяться до Херсонського напрямку. За його словами, обстріли цих територій – це демонстративні дії ворога для недопущення перекидання підрозділів Сил оборони України на інші напрямки, їх сковування. Тому громади, які знаходяться поруч з Херсонщиною, так часто потрапляють під обстріли.

Очільник Криворізької військової адміністрації Олександр Вілкул розповів, що наразі в Кривому Розі та районі все нормально. Протягом минулого тижня ситуація залишалася напруженою, але контрольованою. Завдяки мужності та героїзму наших військових дальній периметр оборони надійно утримується, а всі поставлені завдання успішно виконуються.

Олександр Вілкул зазначив, що протягом минулого тижня окупанти системно вели обстріли по всій лінії зіткнення з РСЗВ, ствольної артилерії, мінометів та танків. Також зафіксовано застосування ворогами бойової авіації, гелікоптерів. Вчорашній день не став винятком – "Градами" окупанти обстріляли Мар'янське, до села прилетіло десять снарядів. Ще два удари росіяни завдали по території Апостолівської громади.

У всіх інших громадах області ситуація спокійна та контрольована. Російських окупаційних військ на території Дніпропетровщини немає.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах