Історія родини захисниці "Азовсталі", яка загинула через ракетний удар по Дніпру

Історія родини захисниці "Азовсталі", яка загинула через ракетний удар по Дніпру

Історія родини захисниці "Азовсталі", яка загинула через ракетний удар по Дніпру - фото: t.me/dnipropetrovskaODA

Суспільство
20 сiчня 2023 17:46

У Дніпрі внаслідок ракетного удару по Дніпру 14 січня 2023 року загинули 19-річна Ліана Ноніашвілі, її мама Тетяна – захисниця "Азовсталі" та бабуся.

Ліана народилася та закінчила школу в Маріуполі. Згодом дівчина переїхала до Харкова та вступила на бюджет до Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу в Харківському політехнічному інституті. Разом з навчанням поєднувала роботу в кав'ярні. Про це повідомили у проекті "Меморіал".

Друг Ліани Ярослав Дикусов розповідає, що вона була веселою та дуже товариською. Дівчина любила це життя та цікавилася всім: колекціонувала альбоми зірок, обожнювала техно, ходила на вечірки, любила каву.

– Познайомились ми з Лі на Харківпрайді 2021-го. Я добре пам’ятаю її на той час червоне волосся. Вона була неймовірна. Пам’ятаю, як вона працювала у кав’ярні "Світер", а я приїхав до неї і, поки не було клієнтів, ми включили улюблену групу на колонках, вийшли надвір та почали танцювати. Люди бачили нас, усміхалися і говорили, що ми круті, – каже друг Ліани Ярослав Дикусов.

Внаслідок ракетного удару загинула Ліана НоніашвіліВнаслідок ракетного удару загинула Ліана Ноніашвілі - фото: t.me/memorial_ukraine

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Сестра Русана Бабкіна розповіла, що після початку повномасштабної війни 5 березня 2022 року Ліана переїхала з Харкова у Дніпро. Адже у районі міста Олексіївка неможливо було залишатися.

Мама Ліани, Тетяна – військова, яка залишилася у Маріуполі та була на території "Азовсталі". Там вона 80 днів провела під обстрілами, після чого потрапила у полон. 17 жовтня 2022 року її звільнили під час обміну полоненими. Тоді жінка переїхала до Дніпра.

Тетяна Ноніашвілі була нагороджена орденом "За мужність" ІІІ ступеня.

У загиблої родини Ноніашвілі залишилися сестра Ліани Русана Бабкіна та батько Захар Ноніашвілі, який все ще полонений з "Азовсталі".

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах