Що у Дніпрі побудують замість Будинку торгівлі

Що у Дніпрі побудують замість Будинку торгівлі -

Що у Дніпрі побудують замість Будинку торгівлі - фото: gorod.dp.ua

Транспорт та інфраструктура
27 жовтня 2022 17:17

На черговій архітектурно-містобудівній раді розглянули декілька проектів будівництва у Дніпрі. Так, стало відомо, що на місці Будинку торгівлі з’явиться житловий комплекс.

Багатофункціональний житловий комплекс планують збудувати в районі Слобожанського проспекту та вулиці Аржанова. Замовник вже викупив Будинок торгівлі та сусідній банно-пральний комбінат. Окрім цього, розглядаються ідеї викупу сусідніх ритуальної служби та двох котеджів, повідомляє "Міський сайт".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У Дніпрі планують збудувати великий ЖК -У Дніпрі планують збудувати великий ЖК - фото: gorod.dp.ua

На цій території пропонують побудувати житловий комплекс загальною площею 88 745 квадратних метрів (у тому числі – 47 600 квадратних метрів житлових площ), що включає 842 однокімнатні квартири для 1846 мешканців. На Слобожанський проспект комплекс виходитиме будівлями меншої поверховості та змінної висотності. Його найвищий обсяг у вигляді 24-поверхової висотки за проектом буде розташований у глибині ділянки.

Згідно з планом, комплекс матиме дворівневий паркінг на 546 автомобілів. Також там передбачається паркінг для відвідувачів торгових центрі, які будуть розташовуватися на першому поверсі ЖК вздовж Слобожанського проспекту.

З'явиться він на лівому березі -З'явиться він на лівому березі - фото: gorod.dp.ua

Біля ЖК планують облаштувати великий сквер із загальною площею озеленення 11 500 квадратних метрів, дитячим майданчиком, а також майданчиками для дозвілля, занять спортом и стоянками велосипедів. З’явитися він повинен на місці прального комбінату з південного боку ділянки.

Архітектори довго обговорювали цей проект. Вони підтримали ідею, що у цьому районі потрібно будувати будівлі більшої поверховості.

Над проектом ще будуть працювати -Над проектом ще будуть працювати - фото: gorod.dp.ua

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах