У полон потрапив російський окупант родом із Дніпропетровської області

У полон потрапив російський окупант родом із Дніпропетровської області

У полон потрапив російський окупант родом із Дніпропетровської області - фото: facebook.com/SecurSerUkraine

Події
14 березня 2022 15:50

У полон до українських військових потрапив російський окупант, який народився та виріс в Україні.

Як повідомили у прес-службі СБУ, бранець родом із дніпропетровського села. Він навчався на військовому у Полтавському військовому інституті зв'язку. З 1975 року чоловік переїхав жити до Криму, а в 2014 році (коли ця територія стала частиною Росії) зрадив Україну. У результаті він став кадровим офіцером російських збройних сил і цього року був залучений до участі у війні між Росією та нашою країною. Оскільки чоловік згадав, що в українських містах має родичів, то вирішив не продовжувати воювати. Він сам здався в полон ЗСУ.

- Такий злочин творили, стріляли (ред. – по житлових будинках). Я, звичайно, перепрошую перед усім народом України, перед усіма жителями за те, що таке сталося. У мене просто немає слів та виправдань. Я не виправдовуюсь. Біль усередині, що і тут я зрадник, і там зрадник... всюди зрадник. Є родичі України. Є у Миколаєві мій рідний племінник. Є у Харкові рідна тітка, рідний дядько. І три двоюрідні брати. І сестра двоюрідна, – розповів бранець СБУ-шникам на допиті.

Таким чином, через 8 років після анексії Криму чоловік не здав "тест на вірність" Росії. Наразі йому дуже шкода Харків, де велися та ведуться активні бойові дії. Але він усвідомлено зрадив Україну та брав участь у "спецоперації". За свої вчинки бранець відповідатиме за законом.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах