Про хлор, встановлення лічильників та тарифи для тих, хто виїхав: як "Дніпроводоканал" працює під час війни

Як "Дніпроводоканал" працює під час війни

Як "Дніпроводоканал" працює під час війни - фото: odessa-life.od.ua

Події
16 квiтня 2022 12:01

У КП "Дніпроводоканал" відповіли на найзлободенніші для багатьох дніпрян питання. Скільки людей, які тимчасово виїхали з міста, повинні платити за водопостачання, чи достатньо у нас хлору, чи можна під час війни встановити лічильник і як передати показання – докладно читайте нижче.

Як КП "Дніпроводоканал" реагує на аварійні ситуації та загалом працює з початку повномасштабної війни в Україні?

Як повідомила начальниця управління "Водозбут" комунального підприємства "Дніпроводоканал" Ольга Дробчак, її підприємство працює у штатному режимі 24/7. З початку війни в Україні ні на мить не зупинялося водопостачання абонентам. Також не припинялося виконання поточних ремонтів. На сьогоднішній день працівники підприємства терміново реагують на аварійні ситуації, засмічення та подібні проблеми. Що ж до планових ремонтів та масштабних робіт, то ними у "Дніпроводоканалі" поки що не займаються, передає ДніпроTV.

Потрібно сказати, що при цьому у КП "Дніпроводоканал" продовжують приймати абонентів. Так, усі охочі звірити лічильники, встановити собі прилади обліку чи отримати консультації зараз обслуговуються так, як і до війни.

Скільки абоненти, які тимчасово виїхали з Дніпра, мають сплачувати за воду КП "Дніпроводоканал"?

За словами Ольги Дробчак, Кабмін України вніс зміни щодо абонентів, які поки що не можуть передавати показання приладів обліку. Так, чиновники надали формулу, згідно з якою такі абоненти повинні оплачувати за воду за середніми коефіцієнтами споживання за аналогічні періоди минулого року. Це було зроблено, щоб уникнути завищених зарахувань та переплат. Наказ Кабміну України був підписаний 26 березня, а цього місяця – квітні – він уже набув чинності.

Як передати показання лічильників та заплатити за водопостачання?

Покази лічильників та оплата проводяться, як і раніше, у додатках чи через відділення банків, як зручно споживачам. Зазначимо, що у лютому оплата комунальних послуг сильно впала. У березні вона трохи вирівнялася як серед фізичних, так і юридичних осіб-споживачів. Тим не менш, у КП "Дніпроводоканал" просять мешканців Дніпра наскільки можна оплачувати спожиті послуги водопостачання. Адже працівникам підприємства необхідно платити за їхню працю під час війни.

Чи вистачає КП "Дніпроводоканал" запасів хлору для очищення води?

Усіх необхідних очищення води реактивів, зокрема хлору, достатньо. Як наголосила Ольга Дробчак, перейматися цим не варто.

Куди звертатися дніпрянам, якщо є питання щодо водопостачання?

Якщо у вас є якісь питання щодо водопостачання, можна дзвонити співробітникам КП "Дніпроводоканал" за одним із наступних номерів:

  • 056732 12 12;
  • 095732 12 12;
  • 096732 12 12;
  • 073 732 12 12.

Раніше ми детально писали, як вирішувати проблеми із електропостачанням під час війни.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах