На Дніпропетровщині колишній силовик агітував за "русский мир"

На Дніпропетровщині колишній силовик агітував за "російський світ" - фото: СБУ у Дніпропетровській області

На Дніпропетровщині колишній силовик агітував за "російський світ" - фото: СБУ у Дніпропетровській області

Події
19 травня 2022 17:27

На Дніпропетровщині затримали колишнього силовика, який розповсюджували антиукраїнські матеріали.

Як повідомили в СБУ на Дніпропетровщині, агент займався розхитуванням внутрішньополітичної обстановки в регіоні. Він публікував в інтернеті заклики на підтримку окупантів та намагався нав'язувати людям ідеї так званого "російського світу". Провокаційні повідомлення він постив у соцмережах, зокрема заборонених в Україні.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними слідства, зловмисником виявився колишній працівник обласного управління міліції. У 2014 році він відмовився брати участь в антитерористичній операції на сході України та звільнився з лав МВС.

Як з'ясувалося, до початку повномасштабної агресії Росії він підшукував «однодумців», яких намагався залучити до підривної діяльності проти України. Свої злочинні дії координував із депутатом «регіонального центру» партії «Єдина Росія» у тимчасово окупованому Криму.

Якби чоловікові вдалося виконати завдання ворога, а у противника окупувати Дніпропетровщину, то колишньому силовику мали дати керівну посаду в "силових структурах РФ".

Чоловіка зрештою затримали і повідомили про підозру. Наразі він перебуває під вартою.

На Дніпропетровщині затримали колишнього силовика, який розповсюджували антиукраїнські матеріалиНа Дніпропетровщині затримали колишнього силовика, який розповсюджували антиукраїнські матеріали - фото: СБУ у Дніпропетровській області

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала брата екс-нардепа Олега Царьова під час спроби організувати диверсії у східних регіонах.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах