Брат екс-нардепа Олега Царьова планував серію вибухів у Дніпропетровській області

Брат екс-нардепа Олега Царьова планував серію вибухів у Дніпропетровській області -

Брат екс-нардепа Олега Царьова планував серію вибухів у Дніпропетровській області - на фото Олег Царьов, джерело: hromadske.ua

Події
19 травня 2022 14:29

Служба безпеки України затримала брата екс-нардепа Олега Царьова під час спроби організувати диверсії у східних регіонах.

Як повідомили у відомстві, родич колишнього народного депутата, який ініціював "новоросію" і був соратником Януковича, намагався організувати диверсійну діяльність у Дніпропетровській області. Чоловік був упевнений, що РФ переможе і чекав на окупацію регіону. Йому нібито обіцяли посаду голови облдержадміністрації.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ось тільки прихід росіян провалився, тому брат екс-нардепа отримав завдання дестабілізувати ситуацію в регіоні – влаштувати серію вибухів на об'єктах інфраструктури. Нічого не вийшло – СБУ встановила контроль за чоловіком ще на первинному етапі та запобігла планам.

Під час обшуків правоохоронці виявили у спеціально обладнаному сховищі зброю та боєприпаси, тротилові шашки, банківські картки, паспорт громадянина Росії. У прокуратурі повідомили, що також вилучили картографічні матеріали та креслення щодо низки об'єктів транспортної та критичної інфраструктури.

Брат екс-нардепа Олега Царьова планував серію вибухів у Дніпропетровській області -Брат екс-нардепа Олега Царьова планував серію вибухів у Дніпропетровській області - фото: gp.gov.ua

Відомо, що з часів Революції Гідності чоловік жив у Дніпрі, але підтримував зв'язок з братом, який переховувався в РФ. Брату екс-нардепа оголосили про підозру у диверсії. Він затриманий. Планується обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах