Чи можна у Дніпрі купити або продати житло під час воєнного стану

Чи можна у Дніпрі купити чи продати житло під час воєнного стану

Чи можна у Дніпрі купити чи продати житло під час воєнного стану - фото: freepik.com

Події
20 травня 2022 18:12

На Дніпропетровщині знову працює реєстр речових прав, який закривали на початку війни. Тобто вже можна складати договори купівлі-продажу нерухомості. Тільки запевняти їх треба у нотаріуса, який входить до затвердженого списку.

Як повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації, зареєструвати договори можна у 307 державних та приватних нотаріусів, яких затвердив Мін'юст. Цей список можна переглянути тут.

Крім того, оформити продаж майна можна лише у нотаріуса у тому районі чи місті, де це майно розташоване. Ще важливий нюанс – власник має бути при цьому особисто.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Відчужувати можна лише ту нерухомість, якою володіють не менше місяця. Однак це не стосується випадків отримання його у спадок та розподілу майна подружжя, – сказав начальник Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Іван Легостаєв.

Купувати та продати приватні будинки та земельні ділянки на Дніпропетровщині поки не можна. Роботу Державного земельного кадастру в Україні вже відновили, але ще налаштовується взаємодія баз даних держгеокадастру з реєстром нерухомості.

- Як тільки вона буде завершена, мешканці області знову зможуть укладати договори купівлі-продажу приватних будинків та земельних ділянок, – наголосив Іван Легостаєв.

Нагадаємо, раніше ми писали, що, за інформацією ріелтора, у Дніпрі не стало більше бажаючих продати або купити житло.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах