Як змінилися ціни на оренду квартир у Дніпрі та чи є попит під час війни

Як змінилися ціни на оренду квартир у Дніпрі та чи є попит під час війни

Як змінилися ціни на оренду квартир у Дніпрі та чи є попит під час війни - фото: freepik.com

Події
16 травня 2022 19:43

У Дніпро продовжують прибувати вимушені переселенці із населених пунктів, де йдуть активні бойові дії. Vgorode дізнався, яка зараз ситуація з цінами на оренду житла у Дніпрі, скільки коштує зняти більш-менш пристойну квартиру та чи є охочі купити її зараз у нашому місті.

Як розповіла нам керівниця відділу продажу в АН Kvadratgroup realty Юлія Чеснакова, попит на оренду житла у Дніпрі однозначно змінився порівняно з довоєнним часом. Особливо багато бажаючих орендувати будинки – як у місті, так і передмісті.

Зараз попит перевищує пропозицію, але він уже не такий, як на початку війни.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Які ціни на оренду житла у Дніпрі станом на середину травня 2022 року

Юлія Чеснакова сказала, що ціни на оренду житла у Дніпрі трохи зросли, але не суттєво. В середньому приблизно на 2 тисячі гривень.

– Ціни на оренду в нашому місті скажу, що адекватні. Звичайно були такі випадки, що власники завищували ціну, але вони дуже поодинокі, – сказала спеціалістка.

За її словами, на сьогоднішній день можна винайняти житло за таку вартість:

  • 1-кімнатну квартиру на проспекті Слобожанському (лівий берег) та проспекті Гагаріна (правий берег) за 7 000-8 000 гривень;
  • 2-кімнатну квартиру – за 9 000-10 000 гривень;
  • 3-кімнатну квартиру – за 12 000-13 000 гривень.

- Ці квартири за станом будуть хороші, але це не новий євроремонт із новою вбудованою технікою, – сказала ріелтор Юлія Чеснакова.

Бюджетні варіанти двокімнатних квартир у ДніпріБюджетні варіанти двокімнатних квартир у Дніпрі - фото: olx.ua

Варіанти "двушок" у Дніпрі з ремонтом краще коштують уже від 10 тисячВаріанти "двушок" у Дніпрі з ремонтом краще коштують уже від 10 тисяч - фото: olx.ua

Чи продають зараз житло у Дніпрі? Чи є охочі купити?

Масового продажу житла у Дніпрі зараз немає. Нагадаємо, що з 24 лютого по 5 травня офіційно купівля-продаж нерухомості була неможлива, оскільки не працювали реєстри. На початку травня вони знову запрацювали, але з багатьма обмеженнями.

Представниця агентства нерухомості Юлія Чеснакова також підтвердила, що охочих продати житло не побільшало порівняно з довоєнним часом. Але буквально перед початком війни спеціалістці надійшли на продаж об'єкти, які вирішили продати через переїзд до іншої країни.

– Ціни на продаж нерухомості змінилися у бік зниження. Щодо охочих зараз купити житло у нашому місті скажу, що їх поки що небагато. На даний момент люди дзвонять, дивляться. Але це не так активно, як було до війни, – розповіла ріелторка Юлія Чеснакова.

Нагадаємо, раніше ми також писали про те, як змінилися ціни на оренду житла у Запоріжжі, а також в інших регіонах.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах