Вчитель з окупованої Донеччини приїхав до Дніпра та став лауреатом премії

Вчитель з окупованої Донеччини приїхав до Дніпра та став лауреатом премії

Вчитель з окупованої Донеччини приїхав до Дніпра та став лауреатом премії фото: Vgorode Dnipro

Події
17 квiтня 15:55

Богдан Завидовський, викладач циклу природничих дисциплін в одному з ліцеїв міста Дніпро став лауреатом премії для освітян "Ранок".

Як повідомляє Vgorode Dnipro, Роман очікував перемогу, бо знає його вклад допоможе у майбутньому для інших вчителів.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Богдан Завидовський родом із Донецька. Його батьки теж були вчителями, тож, як каже він, мабуть, саме це і підштовхнуло його до вибору майбутньої професії. Хоча ще сім років до переходу в освітню сферу пан Богдан працював у біотехнологічній галузі.

Досвід, отриманий під час роботи на виробництві, допоміг вчителю виробити власний підхід до викладання хімії, біології та інших природничих предметів у школі.

Під час війни Богдану Завидовському також довелося подолати багато викликів. Ще у 2014 році він разом із родиною опинився в окупації та прожив так кілька місяців, перш ніж зміг виїхати до Дніпра. Саме там вже як вчитель він «зустрів» початок повномасштабного вторгнення.

Разом зі своїми учнями він брав участь у різних волонтерських проєктах, пройшов через важкий період блекаутів і навчання в підвалі школи.

Попри це, він активно бере участь у різних освітянських форумах, конференціях, проводить власні вебінари, а ще є ментором для вчителів із деокупованих територій. Його учні стали переможцями низки змагань, конкурсів робіт МАН, олімпіад, до того ж частина з його вихованців продовжувала навчатися з ним навіть із тимчасово окупованих територій.

Аби зацікавити дітей вивченням природничих наук, пан Богдан використовує на уроках різні методи й прийоми. Він розробив багато презентацій і відеоуроків, пропонує дітям створювати власні проєкти, досліди й навіть дозволяє використовувати штучний інтелект для креативних ідей.

Раніше, ми писали про те, що у Жовтих Водах міському голові виділили велику премію та розгорівся скандал.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах