Повістка у дверях: що буде, якщо не зʼявитися в ТЦК

Повістка у дверях: що буде, якщо не зʼявитися в ТЦК -

Повістка у дверях: що буде, якщо не зʼявитися в ТЦК - фото: tsn.ua

Події
20 лютого 17:47

Під час воєнного стану та загальної мобілізації повістки військовозобов’язаним можуть вручати фактично в будь-якому публічному місці. Окрім того, документ можуть принести додому, адже закон не передбачає місця, де можуть дати повістку.

Юрист та адвокат Ростислав Кравець пояснив, яку силу мають повістки, поставлені у двері помешкання військовозобов’язаного.

Експерт розповів, що повістку мають дати військовозобов’язаній людині особисто в руки, вона повинна підписатись, що її отримала. Якщо ж особистого підпису немає - дії військових із повісткою у дверях не мають юридичної сили.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

- Особа, яку вони викликають до військкомату, може не з’явитися, і ніяких правових наслідків для неї не буде. Представники ТЦК мали дочекатися людину й особисто вручити їй повістку. Прикріплення документа на двері (навіть якщо є фотодоказ) - це відхилення від загальних правил вручення повісток, - пояснив Ростислав Кравець.

Окрім підпису військовозобов’язаного, повістка повинна бути завірена печаткою та підписом керівника військкомату (ТЦК та СП).

- Якщо людина прийшла додому й побачила повістку у дверях, то на неї можна взагалі не реагувати. Вона не має юридичної сили, - запевнив адвокат.

Зазначимо, що у випадку, якщо людина отримала повістку особисто та підписалась, то вона має з’явитися до військкомату та стати на облік. Якщо цього не трапилось, то у деяких випадках можлива відповідальність.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах