Дніпро допомагає з оплатою комунальних послуг людям з інвалідністю

Дніпро допомагає з оплатою комунальних послуг людям з інвалідністю -

Дніпро допомагає з оплатою комунальних послуг людям з інвалідністю - фото: dniprorada.gov.ua

Події
15 лютого 15:45

Дніпрянка  Наталія Пономарьова виховує дитину з інвалідністю. Вона не перший рік отримує суттєву допомогу завдяки міській програмі адресної допомоги на оплату житлово-комунальних послуг родинам осіб з інвалідністю.

- Це дуже добра ініціатива від міста. Адже така допомога покриває у нашій родині більшу частину загальної щомісячної оплати за всі комунальні. Ба більше, виплачують трішки більше в опалювальний період. Дякую велике за таку допомогу, - каже жінка.

Днепр помогает с оплатой коммунальных услуг людям с инвалидностью - фотоДнепр помогает с оплатой коммунальных услуг людям с инвалидностью - фото

Розмір адресної допомоги: з 01 квітня по 31 жовтня - 500 грн, а з 01 листопада по 31 березня - 700 грн на кожну особу з інвалідністю. Адресна допомога надається на оплату послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкової території, управління багатоквартирним будинком. А також на  вивезення твердих побутових відходів, технічного обслуговування ліфтів, теплопостачання, гарячого та холодного водопостачання, водовідведення, газопостачання, електропостачання, якими користується родина людини з інвалідністю.

- Ця адресна допомога є безготівковою і перераховується департаментом соціальної політики ДМР житлово-комунальним підприємствам міста. Людина вказує, на який вид комунальних послуг потрібно вносити суму щомісячно. На руки гроші не даються, - розповіла начальниця відділу реалізації державних програм та надання адресних допомог Шевченківського району Центрального управління соціального захисту населення ДМР Олена Литвиненко.

Днепр помогает с оплатой коммунальных услуг людям с инвалидностью - фотоДнепр помогает с оплатой коммунальных услуг людям с инвалидностью - фото

Допомогу можуть отримати діти з інвалідністю, особи з інвалідністю І групи (з вадами зору, психічними розладами, вадами опорно-рухового апарату та з дитинства), особи з інвалідністю ІІ групи з дитинства.

- Треба зібрати такі документи: копія паспорта особи з інвалідністю або свідоцтва про народження дитини з інвалідністю. Або копія ID-картки з додаванням копії витягу з Єдиного державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання, ІНН, копія довідки медико-соціальної експертної комісії або лікарсько-консультативної комісії, оригінал довідки про склад сім'ї, або зареєстрованих у житловому приміщенні осіб. Також копії особових рахунків у постачальників житлово-комунальних послуг, - уточнює Олена Литвиненко.

Днепр помогает с оплатой коммунальных услуг людям с инвалидностью - фотоДнепр помогает с оплатой коммунальных услуг людям с инвалидностью - фото

Аби отримати адресну допомогу, необхідно звернутися до управління соціального захисту населення за місцем реєстрації проживання особи з інвалідністю.

На сьогодні у Дніпрі подібну допомогу отримують 3758 осіб.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах