Брєжнєва та Щелокова позбавлять звання почесного громадянина Дніпра

Брєжнєва та Щелокова позбавлять звання почесного громадянина Дніпра

Брєжнєва та Щелокова позбавлять звання почесного громадянина Дніпра фото: dniprorada.gov.ua

Події
09 грудня 2023 12:32

У Дніпрі позбавлять звання почесного громадянина міста Леоніда Брєжнєва та Миколу Щелокова.

У проєкті рішень Дніпровської міської ради йдеться про те, що радянських політичних діячів хочуть позбавити почесного звання за ініціативи Українського інституту національної пам’яті.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Брєжнєва та Щелокова позбавлять звання почесного громадянина ДніпраБрєжнєва та Щелокова позбавлять звання почесного громадянина Дніпра фото: dniprorada.gov.ua

Питання позбавлення Леоніда Брєжнєва та Миколу Щелокова звання почесних громадян міста розглянуть на наступній сесії Дніпровської міськради.

Раніше дніпряни створили петицію, у якій закликали позбавити звання почесного громадянина Брєжнєва. Тоді у міськраді повідомили, що це неможливо, бо звання не існує і з 2017 року видатних постатей називають "Почесними громадянами Дніпра".

Звання "Почесний громадянин Дніпропетровська" Леонід Брєжнєв отримав у 1979 році, а Микола Щелоков - у 1980 році.

Довідка:

Леонід Брєжнєв свого часу був Генеральним секретарем ЦК КПРС. Займав посаду голови Президії Верховної Ради СРСР та був учасником Другої світової війни.

Тричі Герой Радянського Союзу і двічі Герой Соціалістичної Праці. Кавалер багатьох орденів і медалей. Після війни очолив обласний та міський комітети Компартії України.

Брєжнєва та Щелокова позбавлять звання почесного громадянина ДніпраБрєжнєва та Щелокова позбавлять звання почесного громадянина Дніпра фото: 24tv.ua

Микола Щелоков був міністром внутрішніх справ СРСР. Генерал армії, кандидат економічних наук.

У 1939-1941 рр. у Дніпропетровську перебував на посадах першого секретаря Красногвардійського РК КПУ та голови міськвиконкому, учасник Другої світової війни.

Нагороджений трьома орденами Леніна, Бойового Червоного Прапора, Богдана Хмельницького ІІ ступеня, Вітчизняної війни І ступеня, Трудового Червоного Прапора, Червоної Зірки та численними медалями.

Брєжнєва та Щелокова позбавлять звання почесного громадянина ДніпраБрєжнєва та Щелокова позбавлять звання почесного громадянина Дніпра фото: uk.wikipedia.org

Раніше, ми писали про те, що військовослужбовці, які отримали звання Героя України отримають власне житло. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах