Мовний скандал у Дніпрі: викладачку медуніверситету покарали

Мовний скандал у Дніпрі: викладачку медуніверситету покарали -

Мовний скандал у Дніпрі: викладачку медуніверситету покарали - фото: rbc.ua

Події
08 грудня 2023 09:18

Викладачку медуніверситету в Дніпрі, яка змушувала студентів на парах розмовляти російською мовою, покарали.

У Дніпрі покарали викладачку Дніпровського державного медичного університету, яка на парах змушувала студентів говорити російською. Освітянці винесли догану. 

- Викладачці медуніверситету Дніпра дали догану. Це - перша скарга. Університет посилить контроль за мовою освітнього процесу. Нам треба творити спільний українськомовний простір без образ один одного, - написала народна депутатка України Наталя Піпа.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Нагадаємо, у Дніпровському державному медичному університеті викладачка заборонила студентці відповідати на практичних заняттях українською мовою. 

Коли студентка третього курсу Магдалина Пельчар сказала, що не знає російської, викладачка запропонувала їй іти навчатися до Кембриджа або Львова й відмовилась приймати відповідь дівчини.

На ситуацію відреагували уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець і уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь. Вони зауважили, що викладання в навчальних закладах України має здійснюватися українською мовою.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах