Мовний скандал у Дніпрі: викладачка вишу знаходиться в реанімації

Мовний скандал у Дніпрі: викладачка вишу знаходиться в реанімації -

Мовний скандал у Дніпрі: викладачка вишу знаходиться в реанімації - фото: facebook.com/profile.php?id=100054614687186

Події
15 листопада 2023 16:46

Викладачка з медуніверситету у Дніпрі, яка стала об'єктом мовного скандалу, наразі перебуває у реанімації.

Як розповів Дмитро Лубинець, уповноважений Верховної Ради України з прав людини, після повідомлень у мережі про те, що викладачка нібито вимагала від студентки відповідати російською мовою, його представник завітав до закладу.

Лубинець дійшов висновку, що з боку викладачки, можливо, було порушення, і комісія може розглянути питання щодо застосування дисциплінарних заходів. Однак також було зафіксовано прояви ворожості та цькування на адресу викладачки з боку інших учасників конфлікту.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Через масову увагу до ситуації жінку просто під час занять відвезли на "швидкій" і вона перебуває у реанімації. Лубинець наголосив, що, незважаючи на можливі порушення, необхідна соціальна справедливість, і що одне порушення не повинно стати причиною для узагальнення та подальшого цькування.

Нагадаємо, викладачка ДДМУ нібито зажадала від студентки відповідати російською мовою, а відповідь українською не була зарахована.

Інший студент із того ж університету спростував ці звинувачення, стверджуючи, що викладачка просто попросила студентку перейти російською мовою у розмові з хворою, яка не розуміла української та була присутня на практичному занятті.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах