Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт подав у відставку

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт подав у відставку -

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт подав у відставку - фото: focus.ua

Події
08 листопада 2023 17:19

Очільник Міністерства молоді та спорту України Вадим Гутцайт подав у відставку. До Верховної Ради надійшла відповідна заява від Міністра.

До Верховної Ради України в середу, 8 листопада, надійшла заява про звільнення міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта, - повідомив голова ВР Руслан Стефанчук.

Министр молодежи и спорта Украины Вадим Гутцайт подал в отставку - фотоМинистр молодежи и спорта Украины Вадим Гутцайт подал в отставку - фото

Увечері 7 листопада стало відомо, що Верховна рада може найближчими днями відправити у відставку міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта. Про це повідомили народні депутати Давид Арахамія та Ярослав Железняк.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Гутцайт став міністром молоді і спорту в березні 2020 року. Під час повномасштабного вторгнення РФ він відзначився скандальним рішенням про заборону українським спортсменам брати участь у змаганнях, на яких є представники РФ чи Білорусі. Це рішення викликало критику серед спортивної спільноти, адже унеможливлювало участь у відборі на Олімпійські ігри. Згодом заборона була скасована.

Сьогодні вдень Железняк анонсував, що 9 листопада ВР розгляне низку кадрових питань, серед яких звільнення Вадима Гутцайта з посади міністра молоді та спорту України та призначення нинішнього керівника Рівненської ОВА Віталія Коваля на посаду голови Фонду державного майна України.

42-річний Коваль займає посаду голови Рівненської ОДА з вересня 2019 року.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що Міністр оборони України Олексій Резніков подав до Верховної Ради заяву про відставку.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах