Кабінет міністрів України затвердив новий порядок бронювання військовозобов'язаних

Міністерство економіки України -

Міністерство економіки України - фото: Latifundist.com

Події
12 липня 2023 17:32

В Україні змінили порядок бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та у воєнний час, розширивши перелік сфер, працівники яких можуть бути заброньовані.

Кабмін розширив список сфер, працівників яких може бути заброньовано. Крім того, встановлено чіткі терміни розгляду держорганами звернень щодо визначення їх критично важливими, - інформує Міністерство економіки України.

Уряд встановив граничні терміни розгляду: звернення підприємств, установ та організацій має бути розглянуте в строк до 10 робочих днів з моменту отримання.

Крім того, ухвалені Урядом зміни передбачають:

  • суми ЄСВ відтепер будуть враховуватися у одному з критеріїв для визначення підприємства критично важливим. Критерій передбачає сплату підприємством протягом звітного податкового року податків, зборів, платежів (окрім митних платежів) на суму понад 1,5 млн. євро.
  • підприємства ветеринарної медицини, казенних підприємств пробірного контролю можуть бути визнані критично важливими у разі відповідності двом або більше критеріям.
  • застосування єдиного підходу до визначення кількості військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню і працюють в органах місцевого самоврядування та в державних органах.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах