У Дніпропетровській області в закладі харчування виявили джерела сальмонельозу

У Дніпропетровській області в закладі харчування виявили джерела сальмонельозу -

У Дніпропетровській області в закладі харчування виявили джерела сальмонельозу - фото: bsmu.edu.ua

Події
08 жовтня 2023 13:16

У Дніпропетровській області виявили джерела інфекції сальмонельозу в закладі харчування. Їм дали 10 робочих днів, аби усунути порушення.

Нещодавно фахівці зафіксували кілька випадків захворювання на сальмонельоз. Джерела інфекції виявили в одному із закладів громадського харчування у Дніпрі.

Про це розповіли на брифінгу в ОВА. 

- У результаті епідрозслідування виявили низку недоліків. Незадовільний стан приміщень, продукти невідомого походження, порушення режиму дезінфекції. Також у закладі не контролювали умови зберігання та якість харчів, не боролися зі шкідниками, –  зазначила головний спеціаліст управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Маргарита Малишева. 

Держпродспоживслужба вилучила продукти без маркування: курятину та яйця. Закладу дали 10 робочих днів, на усунення порушення. Склали адміністративний протокол.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Фахівці кажуть - аби запобігти кишковим інфекціям, необхідно дотримуватися правил гігієни, технології приготування страв, умов і термінів зберігання продуктів харчування, не вживати питну воду з невідомих джерел. А ще - не купувати продукти у місцях стихійної торгівлі.

Серед ознак захворювання - розлади шлунково-кишкового тракту, підвищення температури, головний біль, слабкість та зневоднення. Якщо у вас погіршилося самопочуття, слід одразу звернутися до медиків.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах