У Департаменті патрульної поліції прокоментували стрілянину в Дніпрі

У Департаменті патрульної поліції прокоментували стрілянину в Дніпрі -

У Департаменті патрульної поліції прокоментували стрілянину в Дніпрі - фото: dbr.gov.ua

Події
30 серпня 2023 14:46

29 серпня у Дніпрі сталася стрілянина на проспекті Івана Мазепи. Патрульний вистрілив у чоловіка внаслідок чого той загинув. Перший заступник начальника департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький прокоментував стрілянину.

Правоохоронець наголосив на повазі до співробітників поліції та закликав дочекатися результатів розслідування.

За його словами, він не може висловлюватись про правомірність або неправомірність дій колеги. Для цього є відповідна комісія і слідство, які нададуть кваліфіковану оцінку його діям. Однак з власного досвіду Олексій Білошицький пригадав купу інцидентів, коли стикався з неповагою до поліцейських. Він наголосив, що перш за все, у правовій країні має бути велика повага до правоохоронців.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Він зазначає, що не писатиме про тих, хто "правильно і дуже доречно" ставив питання, у якому суспільстві ми б хотіли жити і які правила поведінки для нас прийнятні, особливо під час воєнного стану, і яке ставлення до поліцейських, військових ми вважаємо адекватним.

- Я більше про тих, хто одразу поспішив клеймити й робити висновки про винуватість поліцейських, хибність їхніх дій, щедро оздоблюючи це все авторською юридичною кваліфікацією правопорушення, і на останок приправляючи власними висновками на кшталт "як тре було робити", - зазначає Білошицький.

Він пише, що хотів би, щоб його діти жили в країні, де героєм і прикладом є військовий, поліцейський, лікар, рятівник і багато інших, а "не любитель хайпу і лайків, який вивчив пару рядків закону про "прічіну астановкі".Білошицький забажав, щоб в цій країні модель спілкування з людьми передавалась від батьків до дітей, а не черпалася від "авторів" в "Ютубчику" і "ТікТоку".

Він також зазначив, що поліцейські - це такі ж люди - зі своїми сильними та слабкими сторонами, а суспільству треба усвідомити, що є права та обов’язки під час несення служби та водіння авто.

За його словами, Департамент патрульної поліції буде сприяти проведенню службового розслідування у повному обсязі.

Нагадаємо, раніше Vgorode розповідав як у Дніпрі загинули двоє патрульних, які намагалися затримати небезпечного злочинця.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах