КП "Дніпроводоканал" оштрафували за безпідставне вимкнення води закладам харчування

КП "Дніпроводоканал" оштрафували за безпідставне вимкнення води закладам харчування -

КП "Дніпроводоканал" оштрафували за безпідставне вимкнення води закладам харчування - фото: gettyimages/Douglas Sacha

Події
14 серпня 2023 10:04

Антимонопольний комітет України наклав штраф на комунальне підприємство "Дніпроводоканал" за зловживання монопольним становищем у сфері водопостачання та водовідведення.

Південно-східне відділення Антимонопольного комітету України встановило, що КП "Дніпроводоканал" відключило шість суб'єктів господарювання, що працюють у сфері громадського харчування, від мереж водопостачання без належних підстав.

АМКУ зазначає, що ці дії КП "Дніпроводоканал", які сталися у період 26 - 27 жовтня 2021 року, призвели до часткового припинення господарської діяльності закладів громадського харчування цих суб'єктів господарювання, оскільки останні були відрізані від водопостачання впродовж наступних 4-7 місяців.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

За результатами розгляду справи 31 липня 2023 року адміністративна колегія Відділення визнала вказані дії КП "Дніпроводоканал" порушенням законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживанням монопольним (домінуючим) становищем на ринку. За вказане порушення на КП "Дніпроводоканал" накладено штраф у розмірі 8900 гривень.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах