Комунальне підприємство Дніпра оштрафували через евакуацію автомобілів за завищеними цінами

Комунальне підприємство Дніпра оштрафували через евакуацію автомобілів за завищеними цінами -

Комунальне підприємство Дніпра оштрафували через евакуацію автомобілів за завищеними цінами - фото: gettyimages/Photography taken by Mario Gutiérrez

Події
14 серпня 2023 09:17

Антимонопольний комітет України наклав суттєвий штраф на комунальне підприємство Дніпра через евакуацію автомобілів за завищеними цінами.

Тимчасова адміністративна колегія Антимонопольного комітету оштрафувала за порушення законодавства про захист економічної конкуренції комунальне підприємство "Транспортна інфраструктура міста" Дніпровської міської ради. Сума штрафу складає 6,4 мільйони гривень.

"Транспортна інфраструктура міста" є єдиним підприємством у Дніпрі, яке надає послуги евакуації авто на штрафмайданчик спеціальним автомобілем. Комітет виявив, що комунальне підприємство своїм наказом встановило завищену вартість евакуації водіям.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Зокрема, підприємство необґрунтовано включило до калькуляції вартості послуги суму амортизаційних відрахувань на автоевакуатори, придбані коштом міського бюджету. Підприємство не витрачало власні кошти на придбання автоевакуаторів, відповідно, не повинно включати амортизацію у вартість евакуації авто. Таким чином, підприємство завищило ціну на 502 гривні під час кожної евакуації авто.

За результатами розгляду справи Комітет визнав КП "Транспортна інфраструктура міста" порушником законодавства та наклав штраф. Також відповідач у двомісячний термін має припинити порушення.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах