У Дніпро та область заборонили завозити птахів, яйця та продукти птахівництва з Польщі

У Дніпро та область заборонили завозити птахів, яйця та продукти птахівництва, що з Польщі -

У Дніпро та область заборонили завозити птахів, яйця та продукти птахівництва, що з Польщі - фото: interesnyefakty.org

Події
09 серпня 2023 14:35

Від 4 серпня 2023 року Головний державний ветеринарний інспектор ввів обмеження на ввезення з Польщі до Дніпра та області живих птахів, яєць та продуктів птахівництва. Це повʼязано з захворюванням птиці на хворобу Ньюксала 

На території Республіки Польща зареєстровані випадки захворювання птиці на хворобу Ньюкасла. Згідно з розпорядженням Головного державного ветеринарного інспектора Дніпропетровської області заборонено ввезення на територію Дніпра та області живої птиці, інкубаційних яєць та продуктів птахівництва.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Контакт людей з інфікованими птахами може викликати легкий кон'юнктивіт та грипо-подібні симптоми, але вірус Ньюкасла не представляє ніякої небезпеки для здоров'я людини.

Заборона на ввезення до Дніпра та області птахів та яєць з Польщі -Заборона на ввезення до Дніпра та області птахів та яєць з Польщі - фото: Interesnyefakty.org

Хвороба Ньюкасла (псевдочума) - хвороба птахів із загону курячих, виявляється ураженням органів дихання, шлунково-кишкового тракту і центральної нервової системи.

Ефективних засобів лікування від хвороби Ньюкасла немає. У промислових птахівничих господарствах вся хвора птиця через загрозу розносу інфекції підлягає знищенню.

Єдиний засіб захистити птицю від цієї страшної хвороби - це своєчасна імунізація всього поголів'я сучасними вакцинами, зареєстрованими в Україні.

Нагадуємо, раніше Vgorode повідомляв, що "Укрзалізниця" відкрила продаж квитків на потяг, який їде із Польщі до Запоріжжя через Дніпро. Також стало відомо, скільки коштують квитки.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах