Хірург з Дніпра розповів про порятунок бійців на "Азовсталі" та як потрапив у полон

Хірург з Дніпра розповів про порятунок бійців на "Азовсталі" та як потрапив у полон

Хірург з Дніпра розповів про порятунок бійців на "Азовсталі" та як потрапив у полон - фото: adm.dp.gov.ua

Події
15 травня 2023 18:00

Хірург з Дніпра рятував поранених військових під авіаударами в оточеному Маріуполі на "Азовсталі". Потім потрапив у російський полон, де провів чотири місяці та повернувся до України під час першого великого обміну.

Хірурга звуть Євген. В ніч на 1 квітня чоловіка на гелікоптері доставили на "Азовсталь". Там він разом із двома анестезіологами, нейрохірургами та медсестрою безперервоно рятували поранених. Про це повідомили в Дніпропетровській ОВА.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Хірург зазначив, що більш за все ворог знав їхню локацію та бив саме по медичному бункеру. Часто застосовував важкі та потужні авіаційні бомби.

Загалом хірург разом із колегами надав допомогу понад одній тисячі поранених. У крайніх випадках через відсутність донорської крові доводилося йти на ризик та робити переливання від одного бійця іншому. За словами Євгена, це важко, адже всі були виснажені та слабкі. Попри все, для нього було важливо, що хлопці, яких він оперував – вижили.

19 травня лікар разом із "Азовцями" потрапив у чотирьохмісячний полон.

– Тримали нас в Оленівці. Викликали на допити, тиснули морально. Ми ходили з опущеними очима, руки за спину. На їжу відводили 2-3 хвилини. Полон, одним словом, що тут скажеш, – каже хірург.

У вересні стався перший великий обмін полоненими. Тоді Євген потрапив додому.

– На рідній землі видихнув. Не міг повірити, що в Україні. Нас поселили в один із госпіталів. Дали одяг, взуття, телефон, речі першої необхідності, смачно годували. Перші декілька днів я прокидався, дивився у вікно і думав, що це сон. Емоції – надзвичайні, – поділився Євген. Зараз він продовжує рятувати поранених захисників.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах