У Дніпрі керівництво держпідприємства вкрало із бюджету майже 7 мільйонів гривень

У Дніпрі керівництво держпідприємства вкрало із бюджету майже 7 мільйонів гривень -

У Дніпрі керівництво держпідприємства вкрало із бюджету майже 7 мільйонів гривень - фото: facebook.com/ssu.dnipro

Події
05 травня 2023 12:02

Служба безпеки України викрила керівництво одного з державних проектно-виробничих підприємств у Дніпропетровській області, яке в умовах воєнного стану завдало збитків державі на мільйони гривень.

Правоохоронці з'ясували, що керівник та бухгалтер дніпровського конструкторського підприємства, яке виготовляло обладнання для гірничої промисловості, організували схему розкрадання бюджетних грошей в особливо великих розмірах.

Оборудки проводили через приватну структуру на чолі з близьким родичом керівника держпідприємства. Саме через цю фірму-прокладку держпідприємство постачало свою продукцію замовникам. При чому держпідприємство реалізовувало товар афілійованій фірмі за цінами нижчими ринкових, а та в свою чергу продавала його кінцевим споживачам уже за вищою ціною. Спроби ж споживачів укласти прямі контракти з держпідприємством, без посередників, блокували під різними приводами.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Підконтрольна структура до початку повномасштабного вторгнення співпрацювала не тільки з українськими покупцями, а і з російськими компаніями. За попередньою оцінкою, у наслідок такої діяльності державне підприємство недоотримало приблизно сім мільйонів гривень.

Під час обшуків правоохоронці вилучили фінансово-господарську документацію, чорнові записи та інші матеріали, що містять докази протиправної діяльності. У межах розпочатого кримінального провадження учасникам протиправної діяльності повідомлено про підозру за привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Двом фігурантам суд вже обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Керівництво працювало з росіянами -Керівництво працювало з росіянами - фото: facebook.com/ssu.dnipro

Наразі тривають слідчі дії. Перевіряється інформація щодо співпраці комерційної структури з підприємствами на тимчасово окупованих територіях.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах