У Дніпрі проведуть розкопки на території лікарні

У Дніпрі проведуть розкопки на території лікарні -

У Дніпрі проведуть розкопки на території лікарні - фото: gorod.dp.ua

Події
20 квiтня 2023 16:27

У Дніпрі планують провести розкопки на території міської лікарні №9. Там будуть шукати поховання німецьких солдатів. Відповідний проект рішення опублікували на сайті міської ради.

У документі йдеться про те, що пошуково земляні роботи буде проводити приватне підприємство. Для цього йому потрібен дозвіл на порушення об’єкта благоустрою – зеленої зони на території клінічної лікарні №9. Спеціалісти проведуть розкопки, щоб розшукати поховання німецьких військовослужбовців, які загинули під час Другої світової війни. Останки мають ексгумувати та перепоховати.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Приватне підприємство під час робіт має забезпечити охорону та огородження території у місці проведення розкопок, врахувати розташування наявних інженерних мереж та не допустити їхнього руйнування або пошкодження.

Усі роботи мають виконати до 31 грудня цього року. Зелену зону повинні привести до належного стану після закінчення розкопок.

Нагадаємо, що у селі Новоолександрівка у Дніпропетровській області розташований унікальних кромлех. Нещодавно його вирішили знову закопати. Стало відомо, навіщо це зробили.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах