Яка ситуація з підтопленням у Дніпропетровській області на 19 квітня

Яка ситуація з підтопленням у Дніпропетровській області на 19 квітня

Яка ситуація з підтопленням у Дніпропетровській області на 19 квітня - фото: suspilne.media

Події
19 квiтня 2023 11:07

Рятувальники розповіли, що у Дніпропетровській області досі залишаються підтопленими деякі території внаслідок весняного водопілля.

Так, станом на ранок 19 квітня у Дніпрі затоплено 59 приватних будинків і дворів, храм та чотири садових будинки. У селищі міського типу Обухівка Дніпровського району затоплено 65 приватних домоволодінь, 33 приватних будинки та територію двох баз відпочинку. Також підтоплена дорога до садового товариства "Пластик" у Підгородненській міській громаді Дніпровського району, повідомили в ГУ ДСНС Дніпропетровської області. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Найскладніша ситуація наразі у селищі міського типу Курилівка Дніпровського району. Там на території чотирьох садових товариств затоплено 145 садових будинків, 213 ділянок та 0,5 га сільгоспугідь.

Нагадаємо, голова Дніпропетровської військової адміністрації Сергій Лисак зазначив, що це не надприродне явище, а щорічний пропуск весняного водопілля через водосховища Дніпровського каскаду. 

За його словами, це може нашкодити присадибним ділянкам та будівлям, зведеним поблизу води. Рівень наповненості водосховищ мінливий. Людей, котрі живуть у зоні ймовірних підтоплень, інформують про ризики заздалегідь.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах