У Дніпропетровській ОВА прокоментували підтоплення

У Дніпропетровській ОВА прокоментували підтоплення -

У Дніпропетровській ОВА прокоментували підтоплення - фото: t.me/dnipropetrovskaODA

Події
18 квiтня 2023 14:31

Через весняне водопілля у Дніпропетровській області підтопило деякі населені пункти. Ситуацію прокоментували в обласній військовій адміністрації.

Керівник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що підтоплення зафіксували в Обухівській, Петриківській та Підгородненській громадах Дніпровського району, а також у частині Дніпра, включаючи набережну. У деяких місцях розмило дороги і сільгоспугіддя. У воді територія храму, кілька десятків садових будинків і приватних домоволодінь.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Сергій Лисак ззаначив, що це не надприродне явище, а щорічний пропуск весняного водопілля через водосховища Дніпровського каскаду.

- Так, це може нашкодити присадибним ділянкам та будівлям, зведеним поблизу води. Чинників багато. Кількість опадів, талого снігу і навіть температурний режим. Рівень наповненості водосховищ мінливий. Людей, котрі живуть у зоні ймовірних підтоплень, інформують про ризики заздалегідь. Пропонують відселення. Та поки ніхто на це не зголосився. В Обухівській громаді одну з вулиць знеструмили задля безпеки місцевих. Звідти ж евакуювали чотирьох людей. Всі служби працюють в посиленому режимі, – написав голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації.

У деяких місцях розмило дороги -У деяких місцях розмило дороги - фото: t.me/dnipropetrovskaODA

Нагадаємо, що у Дніпрі через паводки виявили зміни у якості води. Вони трохи погіршилися.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах