У Дніпрі посмертно нагородили працівницю "Південмашу", яка загинула під час стрілянини

У Дніпрі посмертно нагородили працівницю "Південмашу", яка загинула під час стрілянини

У Дніпрі посмертно нагородили працівницю "Південмашу", яка загинула під час стрілянини - фото: t.me/dnipropetrovskaODA

Події
10 квiтня 2023 17:56

Сьогодні, 10 квітня, у Дніпрі посмертно нагородили Віру Лебединець, яку в січні 2022 року на "Південмаші" розстріляв нацгвардієць.

Як повідомив голова Дніпропетровської військової адміністрації Сергій Лисак, Віру Лебединець посмертно нагородили орденом "За мужність" ІІІ ступеню. Нагороду передали родині загиблої – мамі, сестрі та 12-річній доньці.

– Слова зайві… Лише безмежна шана. Для мене велика честь зустрітися із мамою, сестрою і 12-річною донькою загиблої. Державна нагорода – посмертно. Вона – про пам’ять, що не згасне. А ще – про героїчний вчинок, який не забудеться, – зазначив Сергій Лисак.

У Дніпрі посмертно нагородили Віру ЛебединецьУ Дніпрі посмертно нагородили Віру Лебединець - фото: t.me/dnipropetrovskaODA

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, що Віра Лебединець працювала контролером відомчої охорони на "Південмаші". 27 січня 2022 року її та ще чотирьох вартових розстріляв нацгвардієць Артемій Рябчук. Жінка намагалася зупинити його, однак він вистрелив у неї з автомата.

18 лютого, у ході засідання ВР народні депутати виступили з ініціативою нагородити Віру Лебединець посмертно за мужність та героїзм, виявлений під час виконання службових обов'язків. "За" проголосували 279 депутатів, четверо утрималися. Далі звернення направили до президента.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах