На Дніпропетровщині викрили шістьох колаборантів: серед них є колишні посадовці

У Дніпропетровській області викрили шість колаборантів: серед них є колишні посадовці

У Дніпропетровській області викрили шість колаборантів: серед них є колишні посадовці - фото: vechirniy.kyiv.ua

Події
07 квiтня 2023 14:12

У Павлоградському районі Дніпропетровської області викрили шістьох колаборантів , які в соцмережах поширювали антиукраїнські матеріали. 

Так, співробітники СБУ викрили колишнього співробітника органу місцевого самоврядування, який постійно спілкувався із знайомими росіянами та розміщував на своїй сторінці в соцмережах пости з російською пропагандою. Зокрема він підтримував нанесення ракетних ударів по залізничній інфраструктурі України та дії окупантів. Про це повідомили в пресслужбі СБУ Дніпропетровської області.

Колаборанткою виявилася і уродженка Донецької області, яка працювала на вугільно-добувному підприємстві. На своїй сторінці у забороненій соцмережі вона закликала до підтримки окупаційних органів влади. Також підтримувала рішення та дії РФ, війська країни-агресора та окупацію територій України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ще одна працівниця підприємства вугільної промисловості також була колаборанткою. Вона спілкувалася зі своїми родичами з РФ та через акаунт в соцмережі запевняла, що Україна – це держава націоналістичного спрямування, де переслідують російськомовних. Крім цього, в своїх постах жінка відкрито підтримувала військову агресію та пропагувала ідеї "руського миру".

СБУ викрила ще двох мешканців Павлограду, які підтримували РФ. Жінка через особистий акаунт у забороненій соціальній мережі публікувала пости та коментарі, у яких підтримувала війну та окупацію українських населених пунктів. Чоловік також заперечував військову агресію РФ. В соцмережах він виправдовував дії російської армії, прославляв Путіна та підтримував знищення окупантами української державності. Він також хотів, щоб проект РФ зі створення так званої "новоросії" був реалізований.

Ще один мешканець районного центру і колишній співробітник виконкому однієї з селищних рад також просував антиукраїнські наративи через інтернет. Він був уродженцем РФ та постійно спілкувався із родичами-росіянами. Колаборант публікував пости у соцмережах, де критикував українську владу та вважав, що окупанти "звільняють українців від нацистів".

У Дніпропетровській області викрили шістьох колаборантівУ Дніпропетровській області викрили шістьох колаборантів - фото: facebook.com/ssu.dnipro

Співробітники СБУ встановили антиукраїнських пропагандистів і заблокували ворожу агітацію. Вони провели обшуки у них вдома та вилучили комп’ютерну техніку та телефони з доказами протиправної діяльності. Наразі всім зрадникам повідомлено про підозру за колабораційну діяльність за статтею 111-1 Кримінального кодексу України.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах