У Дніпрі директор лікарні вимагав від пацієнтів гроші за безкоштовні ліки та операції

У Дніпрі директор лікарні вимагав від пацієнтів гроші за безкоштовні ліки та операції

У Дніпрі директор лікарні вимагав від пацієнтів гроші за безкоштовні ліки та операції - фото: depositphotos.com

Події
01 квiтня 2023 13:28

У Дніпрі директор Дніпропетровського діагностичного центру, де проводять складні кардіологічні операції, та представники однієї з медичних приватних структур обманювали пацієнтів. Вони отримали майже мільйон гривень за операції, які мали б бути повністю безкоштовними. 

Як повідомили в пресслужбі СБУ, пацієнти Дніпропетровщини зверталися до адміністрації медичного закладу із проханням, аби лікарі провели їм спеціалізовані та термінові операції. Вони фінансуються Міністерством охорони здоров’я України та іншими спеціалізованими структурами, і гарантовано забезпечуються необхідними медичним препаратами.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Однак представник адміністрації медзакладу пропонував пацієнтам купити ліки для операції у афілійованої медичної бізнес-структури. Після оплати люди в більшості випадків навіть не отримували на руки придбані препарати та інструментарій. Їх запевняли, що все буде передано в медцентр на час операції. Таким чином, операція проводилась за допомогою виділених державою безкоштовних медичних препаратів, а гроші розподілялися між шахраями. В середньому за одну операцію вони отримували 80 тисяч гривень.

СБУ задокументувала 10 подібних випадків, завдяки яким зловмисники отримали майже мільйон гривень. Правоохоронці провели обшуки за місцями роботи та вдома у шахраїв. Вони вилучили комп’ютери, медичну документацію, чорнову бухгалтерію і більш ніж 500 тисяч доларів готівкою.

У Дніпрі викрили лікарів, які вимагали гроші за безкоштовні операціїУ Дніпрі викрили лікарів, які вимагали гроші за безкоштовні операції - фото: facebook.com/ssu.dnipro

Лікарі отримали шахрайським шляхом майже мільйон гривеньЛікарі отримали шахрайським шляхом майже мільйон гривень - фото: facebook.com/ssu.dnipro

Наразі в рамках кримінального провадження учасникам незаконної схеми повідомлено про підозру за частиною 4 статті 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України. Суд найближчим часом обере їм запобіжний захід.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах