У якому стані зараз голова пошуково-рятувального загону "Антарес", яка підірвалася на розтяжці

У якому стані зараз голова пошуково-рятувального загону "Антарес", яка підірвалася на розтяжці -

У якому стані зараз голова пошуково-рятувального загону "Антарес", яка підірвалася на розтяжці - фото: facebook.com/rsa010963

Події
28 березня 2023 16:16

У Дніпропетровській обласній клінічній лікарні імені Мечникова рятують волонтера Ларису Борисенко, яка підірвалася на розтяжці.

Головлікар Сергій Риженко розповів, що Ларисі 52 роки і вона мешкає у Павлограді. З 2013 року вона займається пошуком зниклих безвісти у складі організації "На щиті". З 2017 року вона очолює рятувально-пошукову групу "Антарес", займається пошуком тіл загиблих і зниклих безвісти.

У неділю, 26 березня, Лариса працювала разом з напарником 19-річним В’ячеславом у Харківській області на деокупованій території, де спрацювала розтяжка. Вона почула попереджувальний сигнал, а потім полум’я та вибух.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

З великою крововтратою, в комі її евакуювали до лікарні Мечникова. Жінку госпіталізували у реанімацію. У неї були множинні осколкові поранення, опіки на нозі, пошкоджено судини нижніх кінцівок. Сьогодні зранку її зняли з апарата штучної вентиляції легень. Вона почала тихо розмовляти.

- Вражає її холодна витримка, жадоба до життя та до справи, яка так необхідна для всіх українців – пошук загиблих та безвісті зниклих героїв, – написав Сергій Риженко.

У В’ячеслава множинні осколки, поранення верхніх і нижніх кінцівок. Він знаходиться в травматології у стані середньої важкості.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах