На Запорізькій АЕС є загроза відключення від останньої резервної лінії електропередач

На Запорізькій АЕС є загроза відключення від останньої резервної лінії електропередач.

На Запорізькій АЕС є загроза відключення від останньої резервної лінії електропередач. Фото: depositphotos.com

Події
23 березня 2023 13:36

У Міжнародному агентстві атомної енергії отримали інформацію про можливість відключення Запорізької АЕС від останньої резервної лінії електропередачі.

У МАГАТЕ отримали інформацію про можливість відключення Запорізької АЕС від останньої резервної лінії електропередачі 750 кВ. У зв’язку з цим станція знову може перейти на живлення від генераторів, про це повідомили у МАГАТЕ.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ситуація на Запорізькій атомній електростанції залишається небезпечною. Остання резервна лінія електропередач на станції пошкоджена з 1 березня. Через це можливий перехід на живлення від генераторів.

- Остання резервна лінія електропередач 330 кіловольт на Запорізькій атомній електростанції, пошкоджена з 1 березня, залишається відключеною та знаходиться на ремонті, що ще раз підкреслює крихкість ядерної безпеки та безпеки на найбільшій атомній електростанції Європи, – зазначив голова МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

Відновлення лінії було заплановано на 5, 10, а потім 13 березня, але цього так і не сталося. Повторне підключення заплановане на 23 березня.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах