На Дніпропетровщині за зиму стало більше диких тварин: причина

На Дніпропетровщині за зиму стало більше диких тварин: причина

На Дніпропетровщині за зиму стало більше диких тварин: причина - фото: gamerwall.pro

Події
21 березня 2023 13:57

У лісах Дніпропетровської області на початку весни провели зимовий облік. За його результатами кількість диких тварин збільшилась.

Як повідомив провідний мисливствознавець Східного лісового офісу державного підприємства "Ліси України" Олександр Олійник, диких тварин у лісах Дніпропетровщини побільшало у зв’язку з бойовими діями на територіях, які розташовані біля нашого регіону. Звірі мігрували у більш безпечніші місця, повідомляє "Суспільне".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

– Копитних тварин значно побільшало, у деяких угіддях — на 30-35%. Зокрема, на Царичанщині зустрічали оленя благородного. Останнім часом він був нехарактерним для нашої області. Можливо, мігрував з Сумської області через Полтавську, – сказав Олександр Олійник.

Він додав, що у лісах області також побільшало хижих м'ясоїдних тварин. Однак в цілому епізоотична ситуація задовільна.

Нагадаємо, у Дніпропетровській області в період військового стану заборонено відвідувати ліси. Як повідомили у Дніпровській районній державній адміністрації, відповідне розпорядження прийняв начальник обласної військової адміністрації. Мешканцям області вирішили заборонити відвідувати ліси, щоб уникнути небезпеки. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах