На Дніпропетровщині заборонили відвідувати ліси

На Дніпропетровщині заборонили відвідувати ліси -

На Дніпропетровщині заборонили відвідувати ліси - фото: pexels.com

Події
30 березня 2022 14:20

У Дніпропетровській області тимчасово заборонили відвідувати ліси. Заборона буде діяти на період воєнного стану.

Як повідомили у Дніпровській районній державній адміністрації, відповідне розпорядження прийняв начальник обласної військової адміністрації. Мешканцям області вирішили заборонити відвідувати ліси, щоб уникнути небезпеки в умовах воєнного стану.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, забороняється відвідувати ліси, лісові масиві як пішки, так і на автомобілях. Це стосується усіх цивільних осіб. Заборона не діє на військових, лісників, правоохоронців та людей, які мають відповідні службові повноваження.

Окрім цього, варто нагадати, що під час воєнного стану навмисне спалювання сухої трави розцінюється як диверсія. На початку березня Верховна Рада внесла зміни до Кримінального кодексу України, посиливши відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану. Зокрема, це стосується паліїв сухої трави. Тепер їм загрожує відповідальність у вигляді ув'язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах