Залишили поховальний вінок, щоб змусити сплатити "борг": у Кривому Розі затримали вимагачів

Залишили поховальний вінок, щоб змусити сплатити "борг": у Кривому Розі затримали вимагачів -

Залишили поховальний вінок, щоб змусити сплатити "борг": у Кривому Розі затримали вимагачів - фото: dnipr.gp.gov.ua

Події
16 березня 2023 12:46

У Дніпропетровській області затримали чоловіків, які займалися вимаганням неіснуючих боргів у місцевих жителів.

У ГУНП у Дніпропетровській області повідомили, до правоохоронців звернувся мешканець Кривого Рогу. Він розповів, що упродовж тривалого часу невідомі особи погрожують йому та змушують виплатити їм 3000 доларів США, які він начебто заборгував.

За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження. Згодом їм вдалося встановити особи вимагачів. Ними виявилися місцеві мешканці 24-х та 25-ти років. Молодший є підсудним у справі за фактом скоєння розбійного нападу. Фігуранти "тероризували" чоловіка погрозами, а не досягнувши бажаного, залишили на капоті його авто поховальний вінок.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У вівторок, 14 березня, оперативники та слідчі за силової підтримки полку поліції особливого призначення затримали одного з учасників групи під час отримання від чоловіка частини "боргу". Другого фігуранта правоохоронці затримали на виїзді з області.

Наразі обидва чоловіки затримані. Їм повідомили про підозру за вимагання. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. За вимагання чинним законодавством передбачена кримінальна відповідальність – від семи до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах