У Дніпропетровській області затримали прихильника комунізму: яке покарання йому загрожує

У Дніпропетровській області затримали прихильника комунізму: яке покарання йому загрожує -

У Дніпропетровській області затримали прихильника комунізму: яке покарання йому загрожує - фото: dp.npu.gov.ua

Події
07 березня 2023 14:10

Житель Дніпропетровської області перебував у громадському місці у футболці, на якій була зображена заборонена в Україні символіка тоталітарного режиму.

Інцидент стався ще 10 лютого у місті Покров, що у Нікопольському районі. Так, 66-річний чоловік на вулиці біля продуктового магазину стояв у футболці СРСР. На місце події приїхали правоохоронці, розповіли у ГУНП у Дніпропетровській області.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Чоловіка доставили до відділення поліції. За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Вчора, 6 березня, містянину повідомили про підозру у вчиненні злочину – виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів. Чоловіку загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, що у Дніпрі жінка зробила своєму півторарічному сину смертельну ін’єкцію. Дитину доправили у лікарню, але врятувати хлопчика не вдалося. Суд виніс вирок жінці за умисне вбивство, але прокуратура буде його оскаржувати, оскільки вважає його занадто м’яким.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах