У Дніпрі лікарі врятували військового з кулею в шиї

У Дніпрі лікарі врятували військового з кулею в шиї

У Дніпрі лікарі врятували військового з кулею в шиї - фото: facebook.com/rsa

Події
25 лютого 2023 10:43

У Дніпрі лікарі врятували військового з важким кульовим пораненням.

29-річний Павло родом із Львівської області. Він отримав важке поранення на полі бою. Ворожа куля пошкодила йому нерви та сонну артерію. Без свідомості бійця доправили до лікарні імені Мечникова військові лікарі. Про це на своїй сторінці у Facebook розповів гендиректор лікарні імені Мечникова Сергій Риженко.

– Куля зайшла біля самого ока, перевертаючись, розтрощувала все на своєму шляху. Зупинилася в шиї, пошкодивши сонну артерію та нерви, – розповів Сергій Риженко.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Він додав, що лікарі перелили Павлу літри крові та повернули його з того світу. Кращі нейрохірурги Юрій Чередниченко та Сергій Григорук провели дві операції за допомогою антіографу. Їм вдалося дістати кулю з тіла, врятувати артерії, нерви та зупинити кровотечу.

Зараз Павло почувається краще. Поряд з ним завжди мама, яка турбується про сина.

– Артерії та нерви врятовані, кровотеча зупинена. Відновлюються рухи в кінцівках. Павло сам починає ковтати, а мама тримає кулю, яка трохи не вбила її сина, та молить Бога про найшвидше одужання, – написав Сергій Риженко.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах