Карта бойових дій в Україні 7 лютого

Карта бойових дій в Україні 7 лютого.

Карта бойових дій в Україні 7 лютого. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Події
07 лютого 2023 08:36
Автор: Дарья Кунец

Сьогодні, 7 лютого, в Україні розпочалася 349-та доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. Українські чиновники оцінюють, що російські війська готуються розпочати широкомасштабний рішучий наступ на сході України в середині-кінці лютого.

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 7 лютого.

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що українські військові очікують, що Росія почне свій рішучий наступ приблизно 24 лютого, щоб символічно прив’язати атаку до першої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Резніков також уточнив, що українські військові не спостерігали формування російських наступальних угруповань на харківському та чернігівському напрямках чи Білорусі. В свою чергу речник Південного оперативного командування України Наталія Гуменюк зазначила, що російські війська, швидше за все, зосереджені на наступальних діях на сході, а не на півдні України.

Карта бойових дій в Україні 7 лютого.Карта бойових дій в Україні 7 лютого. Фото: www.understandingwar.org

Станом на 6 лютого українські війська зберігають позиції в Білогорівці Луганської області, незважаючи на заяви Росії, що російські війська захопили населений пункт ще 3 лютого. Геолокаційне відео, записане 6 лютого, свідчить про те, що ВСУ в Білогорівці, підтверджуючи тим самим заяву голови Луганської області Сергія Гайдая, що російські війська не зайняли цей населений пункт.

Попередні заяви Росії могли бути частиною великої російської інформаційної операції. Заступник голови Харківської обласної адміністрації Роман Семенуха заявив, що загрози наступу на Харків немає і зазначив, що всі чутки в соцмережах про атаку на Харків є інформаційними операціями Росії. Російські військові блогери все частіше заявляють, що російські війська взяли ініціативу в районі Луганська та відкидають українські війська на південь і захід до річки Сіверський Донець. Кремль може проводити інформаційні операції, щоб деморалізувати українські сили напередодні великого наступу Росії в Луганській області.

Карта бойових дій в Україні 7 лютого.Карта бойових дій в Україні 7 лютого. Фото: www.understandingwar.org

Станом на 6 лютого російським військам не вдалося оточити Бахмут. Український військовий, який воює в Бахмуті, 5 лютого заявив, що російські війська продовжують перекривати дорогу T0504 Костянтинівка-Часів Яр-Бахмут на захід від Бахмута та E40 Траса Бахмут-Слов'янськ на північ від Бахмута, але постачання до міста продовжується. Кілька російських джерел також підтвердили те, що українські війська не виводяться з Бахмута. Фінансист "вагнерівців" Євген Пригожин зазначив, що в Бахмуті йдуть запеклі бої, і підкреслив, що українські війська не відходять з жодної частини міста.

Російські війська продовжують наземні атаки навколо Бахмута. 5 і 6 лютого український Генштаб доповідав, що українські війська відбили російські атаки на сам Бахмут; на північний схід від Бахмута поблизу Верхньокам'янського (32 км на північний схід), Благодатного (7 км на північ), Червоної Гори (3 км на північ), Парасковіївки (5 км на північ), Васюківки (12 км на північ); і на південний захід від Бахмута біля Іванівського (5 км на захід) і Кліщіївки (7 км на південний захід).

6 лютого український офіцер запасу повідомив, що ситуація навколо Вугледара в основному стабільна і що російські сили проводять невеликі фронтальні атаки за вогневої підтримки, але загалом не наважуються починати широкомасштабну атаку.

Карта бойових дій в Україні 7 лютого.Карта бойових дій в Україні 7 лютого. Фото: www.understandingwar.org

5 і 6 лютого російські війська не здійснили жодних підтверджених територіальних здобутків на південній осі. Керівник Українського спільного координаційного прес-центру Південних сил Наталія Гуменюк заявила, що російські війська продовжують повітряну розвідку та використовують цивільні катери для операцій на островах у дельті річки Дніпро, але не готуються до наступу з півдня і не змінили позицій на південному напрямку.

Гуменюк також заявила, що українські війська знищили на Кінбурнській косі два райони зосередження російських військ і дві диверсійно-розвідувальні групи, що свідчить про те, що українські війська продовжують завдавати ударів по тилових районах зосередження. На відео, опублікованому 5 лютого, видно, як російські сили скидають запалювальні боєприпаси на українські позиції на західному (правому) березі Дніпра.

У Запорізькій обласній військовій адміністрації 5 лютого повідомили, що російські війська зосереджені на утриманні окупованих рубежів та обстрілах цивільної інфраструктури на лінії зіткнення в Запорізькій області. Так російські війська продовжують регулярно обстрілювати населені пункти Херсонської, Запорізької, Дніпропетровської та Миколаївської областей.

Карта бойових дій в Україні 7 лютого.Карта бойових дій в Україні 7 лютого. Фото: www.understandingwar.org

Карта бойових дій в Україні 7 лютого.Карта бойових дій в Україні 7 лютого. Фото: www.understandingwar.org
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах