Місто у Дніпропетровській області може отримати нову назву

Місто у Дніпропетровській області може отримати нову назву

Місто у Дніпропетровській області може отримати нову назву - фото: nmsk.dp.ua

Події
06 лютого 2023 11:16

Міській голова Новомосковська на Дніпропетровщині ініціював обговорення питання щодо перейменування міста.

За словами мера Новомосковська Сергія Рєзніка, у дискусії візьмуть участь мешканці міста, науковці та краєзнавці. Він зазначив, що саме містяни мають вирішити чи перейменовувати Новомосковськ.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

– На річному звіті перед городянами я фактично дав старт обговоренню питання про назву нашого міста. Ми відкрили дискусії, щоб і мешканці міста, і науковці, і краєзнавці змогли взяти участь у вирішенні проблеми перейменування Новомосковська. Я прекрасно розумію, що комусь назва Новомосковськ – історична назва, ріже вухо. Але ми народилися в місті з цією назвою, живемо тут, тому міняти місту ім’я чи ні, повинні вирішити все ж таки саме містяни. Я не хочу узурпувати свої повноваження чи повноваження міської ради. Хочу, щоб висловилися усі мешканці міста щодо перейменування назви нашого міста, – сказав Сергій Резнік у своєму відеозверненні.

Він додав, що нову назву для міста Новомосковськ розглядатимуть лише після того, якщо більшість жителів підтримають ідею про його перейменування. Радитися будуть у соцмережах. Також – серед керівників ОСББ, квартальних у приватному секторі, керівників підприємств для того, щоб врахувати думку кожного. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах