Вціліла кімната висіла у повітрі: історія сім'ї, яку врятували після обстрілу Дніпра

Вціліла кімната висіла у повітрі: історія сім'ї, яку врятували після обстрілу Дніпра

Вціліла кімната висіла у повітрі: історія сім'ї, яку врятували після обстрілу Дніпра - фото: t.me/mykola_lukashuk

Події
27 сiчня 2023 15:19

14 січня внаслідок ракетного удару по багатоповерхівці на ж/м Перемога у Дніпрі квартиру Ольги Ботвінової було зруйновано. Жінка та її чоловік дивом вижили. Рятуальники дістали їх лише через три години після обстрілу.

Ольга Ботвінова разом із чоловіком мешкали у квартирі на 9-му поверсі. Жінка розповіла, що 14 січня вони були вдома. Після ракетного удару з трьох кімнат їхньої оселі, вціліла лише одна. Вона висіла у повітрі та врятувала подружжя. Про це повідомляє "Суспільне".

– Я працювала у кімнаті, якої зараз немає. Працювала за ноутбуком, але чоловік покликав мене у кімнату, яка врятувалася. І я чула крики людей. Ми відкриваємо двері у сусідню кімнату та розуміємо, що там прірва з дев'ятого поверху по перший поверх, – каже Ольга.

Квартира Ольги Ботвінової була зруйнована через ракетний ударКвартира Ольги Ботвінової була зруйнована через ракетний удар - фото: suspilne.media

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Вона додала, що після вибуху її поранило склом. Чоловік жінки за професією хірург, тому він швидко надав їй першу медичну допомогу та почав кликати рятувальників. Аби вони його побачили, він світив з вікна вцілілої кімнати ліхтариком.

– Я сиділа та стискала рану. Чоловік підходив до вікна та маякував ліхтариком, що ми живі. Побачили відразу нас. Чоловіку показували "Відходь, відходь!". Ми не розуміли, що наша кімната висить у повітрі, – згадує жінка.

Три години треба було рятувальникам, аби дістатися до постраждалої родини та врятувати її.

Начальник оперативно-координаційного центру ДСНС Дніпропетровщини Ігор Гетало зазначив, що правильні дії мешканців, які опинилися під завалами допомагають рятувальникам якнайшвидше дістатися до них.

Нагадаємо, у Міністерстві внутрішніх справ України підготували правила поведінки у ситуації, якщо ви не встигли перейти в укриття, а будівля знаходиться на межі обвалу. Ознайомитися з ними, можна за посиланням. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах