Наказав вдарити ракетою по Дніпру: командир авіаполку РФ отримав підозру

Наказав вдарити ракетою по Дніпру: командир авіаполку РФ отримав підозру

Наказав вдарити ракетою по Дніпру: командир авіаполку РФ отримав підозру - фото: volyn24.com

Події
24 сiчня 2023 15:09

Командир авіаполку РФ Олег Тимошин, який наказав нанести ракетний удар по Дніпру 14 січня, отримав підозру від СБУ. Він також причетний до інших ракетних ударів по цивільній інфраструктури України.

Олег Тимошин – воєнний злочинець, полковник та командир 52-го важкого бомбардувального авіаційного полку дальньої авіації повітряно-космічних сил ЗС РФ. СБУ та Офіс Генпрокурора зібрали на нього багато доказів його злочинної діяльності в Україні. За їх даними, ворожі удари, які були здійснені за його наказом, призвели до загибелі 88 українців. Ще 240 людей було поранено.

Так, Олег Тимошин наказав нанести ракетний удар по по житловому будинку на ж/м Перемога у Дніпрі 14 січня 2023 року. Внаслідок обстрілу загинуло 46 людей, ще 80 людей постраждали.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також він причетний до ракетного удару по торговельному центру у Кременчуці 27 червня 2022 року. Внаслідок цього російського обстрілу загинула 21 людина та постраждали 77 жителів.

Крім цього, було встановлено, що за його наказом окупанти також у травні минулого року вдарили ракетами по ТЦ "Рів'єра" в Одесі та міському будинку культури у Лозовій Харківської області. Також у липні Тимошин наказав нанести ракетний удар по багатоповерховому житловому будинку та базі відпочинку "Годжи" в селищі Сергіївка на Одещині. Від обстрілу загинуло 14 людей, ще 30 – отримали важкі травми.

Для серії повітряних атак використовувалися російські бомбардувальники-ракетоносці Ту-22М3 з крилатими ракетами Х-22 та Х-32.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Олегу Тимошину про підозру за частинами 1, 2 статті 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни). Йому загрожує покарання у вигляді довічного ув’язнення. Тривають комплексні заходи для притягнення зловмисника до відповідальності.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах