Розвідка Британії підтвердила, що РФ вдарила по будинку у Дніпрі неточною ракетою

Розвідка Британії підтвердила, що РФ вдарила по будинку у Дніпрі неточною ракетою -

Розвідка Британії підтвердила, що РФ вдарила по будинку у Дніпрі неточною ракетою - фото: t.me/dnipropetrovskaODA

Події
17 сiчня 2023 11:38

Британська розвідка повідомила, що російські війська вдарили по будинку у Дніпрі ракетою Х-22, яка є неточною. Раніше такі ракети вже спричиняли масові жертви серед цивільного населення України під час минулих ракетних атак.

Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії, передає "Українська правда".

Так, у звіті говориться про те, що 14 січня вперше за 15 днів РФ відновила ракетні удари дальнього радіуса дії по об’єктах української інфраструктури. Насамперед окупанти намагалися вразити електромережу.

- Велика протикорабельна ракета AS-4 KITCHEN (класифікація НАТО, радянська назва Х-22 – ред.), запущена з середнього бомбардувальника Ту-22М3 BACKFIRE, з високою ймовірністю влучила в житловий будинок у Дніпрі, що призвело до загибелі щонайменше 40 осіб, – йдеться в огляді.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

При цьому у британській розвідці зауважили, що Росія неправдиво заявила, що за влучання в будинок відповідальна українська ракета ППО. Ракета Х-22 відома своєю неточністю при використанні проти наземних цілей, оскільки її радіолокаційна система наведення погано розрізняє цілі у міській місцевості.

Подібну зброю росіяни застосували під час удару по торговому центру у Кременчуці 27 червня 2022 року. На думку британської розвідки, ракети Х-22 непридатні для високоточних ударів, і докази війни в Україні свідчать про те, що дисфункція російського ударного потенціалу далекого радіусу дії є більш глибокою.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах