Підприємство у Дніпропетровській області фінансувало окупаційну владу Херсона

Підприємство у Дніпропетровській області фінансувало окупаційну владу Херсона -

Підприємство у Дніпропетровській області фінансувало окупаційну владу Херсона - фото: facebook.com/ssu.dnipro

Події
19 сiчня 2023 16:47

Одне з агропромислових підприємств Дніпропетровської області фінансувало окупаційну владу Херсона.

У Службі безпеки України розповіли, що одне з дніпровських підприємств мало афілійовану структуру з виробничими потужностями на території Херсонської області. Після окупації регіону керівництво підприємства через підконтрольну структуру вступило в злочинну змову з окупаційною владою задля співробітництва.

За час окупації підконтрольна структура виробляла товари продовольчої групи та реалізувала їх на захоплених територіях Херсонської області та АР Крим. Потужності виробництва складали декілька десятків тон на місяць. Отримані гроші направляли на забезпечення харчування особового складу окупаційних військ. Техніку підприємства використовували для створення фортифікаційних споруд ворога.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили фінансово-господарську документацію, чорнові записи та комп’ютерну техніку, яка попередньо використовувалась у протиправній діяльності.

За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України. Після проведення низки експертиз планується повідомлення про підозру фігурантам справи. Наразі тривають слідчі дії.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах