Місце трагедії: у Дніпрі жителі забирають речі зі зруйнованих квартир

Місце трагедії: у Дніпрі жителі забирають речі зі зруйнованих квартир -

Місце трагедії: у Дніпрі жителі забирають речі зі зруйнованих квартир - фото: adm.dp.gov.ua

Події
19 сiчня 2023 12:55

Жителі багатоповерхівки у Дніпрі, куди влучила ворожа ракета, намагаються врятувати хоча б якісь речі або документи із пошкоджених квартир.

Заступник міського голови Михайло Лисенко розповів, що попередньо не підлягають відновленню 97 квартир. Експерти вже почали працювати над тим, щоб визначити, які під’їзди треба демонтувати і скільки помешкань не придатні для життя. Експертиза триватиме щонайменше два тижні.

У Дніпрі місцеві жителі намагаються забрати речі зі зруйнованих квартир -У Дніпрі місцеві жителі намагаються забрати речі зі зруйнованих квартир - фото: adm.dp.gov.ua

З місця трагедії вивезли тисячі тонн будівельного сміття. Комунальники наразі ретельно перебирають уламки на полігонах – сортують та шукають фрагменти тіл загиблих. Потім їх передадуть судмедекспертам для проведення ДНК-експертизи. Крім цього, знаходять документи, мобільні телефони, комп’ютери. Все направляють до райвідділу поліції.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У постраждалому та сусідньому будинку потірібно замінити приблизно 1 500 вікон. За словами Лисенко, вже провели заміри. Вибиті шибки тимчасово закрили плівкою, а на нижніх поверхах – дерев’яними плитами.

Пошкоджено більше тисячі вікон -Пошкоджено більше тисячі вікон - фото: adm.dp.gov.ua

Біля клунків із вцілілими речами та побутовою технікою стоїть пані Тетяна. Вона розповіла, що вся її родина була у квартирі, коли все трапилося. А Віталій виніс із понівеченого під’їзду побиту мікрохвильову, пилосос, трохи одягу. Чоловік розповів, що лежав у ліжку, коли його накрило вибуховою хвилею. 

- Вижив… Я був під ковдрою, і мене просто накрило деревом. Зверху гардеробом. Голий, босий вибіг на вулицю. Ця квартира орендована. Балкону немає і вікон. Всередині плитка пооблітала, – сказав Віталій.   

Ракетна атака зруйнувала десятки квартир -Ракетна атака зруйнувала десятки квартир - фото: adm.dp.gov.ua

Квартира Ганни була у під’їзді, куди втрапила ракета агресора. В цей час її з сином не було вдома. У той день вона була на Одещині, а син з її мамою гуляли на вулиці неподалік.

- Дитина подзвонила в істериці. Я ніколи не забуду його слова, плач, крик. Хто нам поверне колишнє життя? У нас був дружній двір. Тут бігали діти. Зараз зустрічаємося із сусідами, обіймаємося, – розповіла Ганна.

Багато квартир не зможуть відновити -Багато квартир не зможуть відновити - фото: adm.dp.gov.ua

Нагадаємо, що 14 січня росіяни вдарили ракетою по житловому будинку на Набережній Перемозі. Внаслідок атаки загинули 45 людей, серед них шестеро дітей. Постраждали близько 80 людей.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах