У Дніпропетровській області вивісили списки ухилянтів: на ситуацію відреагував омбудсмен

У Дніпропетровській області вивісили списки ухилянтів: на ситуацію відреагував омбудсмен -

У Дніпропетровській області вивісили списки ухилянтів: на ситуацію відреагував омбудсмен - фото: rbc.ua

Події
09 сiчня 2023 15:46

У Дніпровському РТЦ вивісили списки ухилянтів. Це вважається порушенням законодавства про захист персональних даних.

Про це повідомили у пресслужбі Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця. Зазначається, що були оприлюднені списки військовозобов’язаних, які не прийшли до Дніпровського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки після отримання повістки.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

 У списках була інформація, за допомогою якої можна ідентифікувати конкретну особу. Мова йде про особисті дані, обробка яких підпадає під дію Закону України "Про захист персональних даних".

- Необхідно зазначити, що обробка персональних даних має здійснюватися для конкретних і законних цілей, визначених за згодою суб’єкта персональних даних, або у випадках, передбачених законами України, у порядку, встановленому законодавством. Працівники суб'єктів відносин, пов’язаних з персональними даними, зобов’язані не розголошувати персональні дані, які їм було довірено або які стали їм відомі у зв’язку з виконанням свої обов’язків, – йдеться у заяві.

Секретаріат омбудсмена спрямував до територіального центру вимогу щодо необхідності проведення внутрішньої перевірки і зобов’язав їх прибрати зазначені списки.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах