У Кривому Розі винесли вирок шахраю, який виманював гроші від імені Вілкула

У Кривому Розі винесли вирок шахраю, який виманював гроші від імені Вілкула

У Кривому Розі винесли вирок шахраю, який виманював гроші від імені Вілкула - фото: ua-energy.org

Події
09 сiчня 2023 12:59

У Кривому Розі суд виніс вирок переселенцю з Херсонщини, який від імені керівника військової адміністрації міста Олександра Вілкула виманював гроші у мешканців через фейковий Телеграм-канал. 

Під час судового засідання чоловік визнав свою провину та розкаявся. Саксаганський районний суд ухвалив вирок у вигляді трьох років позбавлення волі за частиною 3 статею 190 КК України "Шахрайство". Про це повідомили у Єдиному державному реєстрі судових рішень, пише "Перший криворізький".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Там зазначили, що згодом шахрая звільнили від відбування призначеного покарання з випробувальним терміном на два роки. Якщо за цей час він скоїть ще якесь правопорушення, його термін може стати реальним. Також чоловік має сплатити 755 гривень на відшкодування витрат на проведення експертизи. 

Нагадаємо, що у вересні переселенець з Херсонщини, який переїхав до Кривого Рогу, створив фейковий аккаунт Олександра Вілкула у телеграмі та почав збирати кошти нібито на потреби Тероборони. У шапці телеграму він розмістив банківський рахунок та намагався від імені посадовця ошукати українців на сотні тисяч гривень. В кінці листопада чоловіка затримали правоохоронці СБУ.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах