У Кривому Розі затримали шахрая, який збирав гроші на ЗСУ від імені Вілкула

У Кривому Розі затримали шахрая, який збирав гроші на ЗСУ від імені Вілкула -

У Кривому Розі затримали шахрая, який збирав гроші на ЗСУ від імені Вілкула - фото: dw.com

Події
23 листопада 2022 14:09

Правоохоронці затримали чоловіка, який від імені керівника військової адміністрації Кривого Рогу проводив фейковий збір грошей начебто на потреби Територіальної оборони.

Як повідомили у Службі безпеки України, на Дніпропетровщині діяла шахрайська схема. Під виглядом збору благодійної допомоги для ЗСУ шахраї "заробляли" гроші.

Так, у Телеграмі створили фейковий акаунт Олександра Вілкула. Там публікували реальну інформацію, яку брали зі справжнього каналу керівника ВЦА. Наприкінці вересня шахрай розмістив на каналі інформацію про відкриття банківського рахунку та збір коштів начебто на потреби підрозділів Тероборони. Посилання на донат закріпив у "шапці" профілю. Таким чином, шахрай намагався від імені посадовця ошукати українців на сотні тисяч гривень.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Від імені Вілкула шахраї збирали гроші -Від імені Вілкула шахраї збирали гроші - фото: t.me/SBUkr

Як виявилося, схему організував уродженець Херсонської області, який на початку повномасштабного вторгнення переїхав до Дніпропетровщини. Там він вирішив "розкрутити" аферу. 

Правоохоронці провели вдома у чоловіка обшуки – вилучили мобільний телефон і банківську картку. Наразі йому повідомлено про підозру за шахрайство.

Правоохоронці затримали шахрая -Правоохоронці затримали шахрая - фото: t.me/SBUkr

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах