У Дніпрі рятують 22-річного військового з важкими пораненнями мозку і серця

У Дніпрі рятують 22-річного військового з важкими пораненнями мозку і серця

У Дніпрі рятують 22-річного військового з важкими пораненнями мозку і серця - фото: facebook.com/rsa

Події
08 грудня 2022 14:41

У Дніпрі лікарі рятують 22-річного важко пораненого військового із Києва.

Як повідомив директор лікарні імені Мечникова Сергій Риженко, Михайлу недавно виповнилося 22 роки. Він отримав важкі поранення у бою і знаходився у комі. Уламки потрапили у мозок, розірвали живіт та кишечник і поранили серце. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Хірург та кардіохірург у лікарні імені Мечникова вночі провели Михайлу трахеотомію та ушили поранення лівого шлуночка. Було перелито більше чотирьох літрів препаратів крові. На ранок поранене серце запрацювало. Військового зняли з апарату ШВЛ і він може самостійно дихати.

–  Сьогодні маленька перемога – серце Михайла тихо б’ється, зняли з апарату ШВЛ. Але більше всього герой переживає, що рідні – мама, бабуся і сестра – не перенесуть, коли побачать його пораненим, – написав Сергій Риженко.

За його словами, у Михайла ще знаходиться уламок в голові, який видалить професор Андрій Сірко після стабілізації стану молодого захисника.

Нагадаємо, у Дніпрі лікарі борються за життя 26-річного шахтаря з Марганця, який був поранений і знаходиться у комі. Чоловіка із важкими пораненнями живота, переломом таза, кінцівок та без свідомості доставили у лікарню імені Мечникова у Дніпрі. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах